вівторок, 1 листопада 2016 р.

Цього забувати не можна

В останні дні жовтня 1944 року міста і села України були остаточно звільнено від нацистських загарбників. Пам'ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе і нині. Тож 01 листопада поточного року,  з метою закріплення  знання учнів про події Великої Вітчизняної війни  та про визволення України від німецько-фашиських загарбників, здійснення демонстації архівних документів періоду Україна в ІІ світовій війні, вшанування памяті загиблих визволителів, розвитку вміння висловлювати власну точку зору, вміння коментувати події, сприяння формуванню у свідомості учнів значимість перемоги для українського народу,   любові до країни,  в якій ми живемо, до рідного краю, прагнення бути патріотом своєї держави, бібліотекарем Оленою Бровченко спільно з бібліотекарем Великолепетиської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Оленою Балабановою для учнів 10-го класу було проведено історичний урок, присвячений річниці визволення України від нациських загарбників.
У ході заходу діти переглянули відеоролик  «Пісня про Дніпро» та уривок з фільму «Україна: останній крок  до перемоги», який розповів про форсування річки Дніпро, найскладнішої перешкоди для наступаючих військ в Україні.
 Протягом уроку учні з задоволенням читали вірші: Діма Безсмертний прочитав вірш «І знов біля братської тихо стою», Карнаух Катя – «Ти чекай мене, над усе чекай», Пономарьов Іван – «Хто з нас уцілів і душею не вмер» та Шулешко Влада – «Гула, стогнала і ревла земля».
72 роки відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від нацистських загарбників. Та скільки б не прошло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством. Ми знаємо, пройдуть роки, зміняться покоління і настане той час, коли зовсім не лишиться ветеранів війни, але зостанеться пам'ять про них, про їхні подвиги, про ту страшну війну.

Немає коментарів:

Дописати коментар