пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Соборна духом Україна


                                                           

   В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день, день з′єднання Західно-Української Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як державне свято – День Соборності України. До цієї значної події працівниками комунальних закладів «Великолепетиська центральна районна бібліотека ім. О.М. Семашка» та «Великолепетиська районна дитяча бібліотека» спільно з директором комунального закладу «Великолепетиський районний краєзнавчий музей ім. О. І. Ціпко» для учнів 7-х класів Великолепетиської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 проведено історичний вернісаж «Соборна духом Україна».
     Ведучі заходу розповіли присутнім про історичні події тих років, зазначили, що ΙV-ий Універсал Центральної Ради – це одна з вершин її державотворчої  діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності. Директор районного народного краєзнавчого музею Микола Марченко ознайомив присутніх зі становленням та розвитком українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Учасникам заходу запропоновано перегляд відеофільму  «День соборності України».

Школярі із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України, познайомилися з книжковою виставкою «Соборна мати  Україна - одна для всіх, як оберіг», на якій представлено літературу, що висвітлює тернистий шлях України до соборності. 

  На базі Малолепетиської сільської бібліотеки № 1 проведено тематичний  захід «Ми єдині і по духу, і по крові». Про діяльність УНР та її очільників учасники заходу  дізналися з документальних джерел та перегляду презентації. Поглибити свої знання про національну спадщину України присутні мали змогу під час вікторини «Чи знаєте ви Україну?»
     Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною,                                                                                             сильною, здоровою та щасливою!

Немає коментарів:

Дописати коментар