четвер, 1 лютого 2018 р.


«Наша сила в єдності. Соборна Україна»

      В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.
       До цієї значної події
22 січня в малому залі КЗ «Великолепетиський районний будинок культури» колективом КЗ «Великолепетиська центральна районна бібліотека ім. О.М. Семашка» було проведено літературно-музичну композицію «Наша сила в єдності. Соборна Україна», на  яку було запрошено представників місцевої влади, учасники АТО, громада, представники Великолепетиського об’єднаного військового комісаріату, вчителі та учні Великолепетиської ОЗОШ І-ІІІ ступенів №1.
     Перший заступник голови районної державної адміністації   привітав всіх присутніх зі святом Соборності та Свободи України. Він наголосив, «що саме зараз час не тільки цитувати, а й осмислити означення терміну соборності – об’єднання людей на основі толерантності, свободи, демократії, та культури. А ще – це збереження єдності, цілісності території України» та спільно з військовим комісаром Великолепетиського об’єднаного військового комісаріату  підполковником  було вручено відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» учасників бойових дій на території Луганської та Донецької областей. Селищний голова   вручив подарунки до нагород надані депуратом, заступник голови районної ради Кононенком Павлом Миколайовичем.
Директор КЗ „Великолепетиського районного краєзнавчого музею ім. О.І. Ціпко” Микола Миколаєвич Марченко  розповіла про ті роки державотворення, які назавжди увійшли в історію нашого народу.
    Цього ж дня виповнюються роковини загибелі активістів Євромайдану, Героїв України Сергія Нігояна та Михайла Жизневського. Присутні вшанували героїв майдану та всіх, хто віддав своє життя за свободу та незалежність нашої держави хвилиною мовчання.
     Солістки РБК подарували свої музичні вітання.     
     Закінчився захід спільним виконанням гімну України разом з солістом селищного будинку культуриveldidlioteka@gmail.com.
    Отже, в котрий раз, ми зiбралися для того, щоб довести всiм i самим собi, що Україна — це високорозвинена держава, що вона могутня духом, має свою iсторiю, до речi, дуже багату, культуру i мистецтво. Тож,  Україна може вижити і повинна вижити і — насамперед завдяки нашому національному духу.

Немає коментарів:

Дописати коментар